lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
21°

La darrera pujada en bicicleta al puig de Bonany del repadrí Joan Siquier

L'ideador d'aquesta cursa ahir s'acomiadà després de nou anys de participar-hi

Joan Siquier es va inventar fa nou anys enrere l'anomenada Pujada a Bonany en bicicleta dels nostre avis. Ahir, els 87 anys no li impediren fer el darrer esprint a la pujada que hi ha just davant l'ermita. Així posà fi a una tasca que començà "com bé recordà el seu fill Tomàs" perquè tenia molt d'àcid úric. «Va agafar la màquina i sols podia caminar. Enguany ja hi ha pujat dues vegades».

Ahir, el dia del seu acomiadament, Joan Siquier no pujà tot sol. A ell l'acompanyaren altres avis tots de 77 anys o menys, emperò també el cosí Onofre Siquier, de 84 anys. En ser a dalt tot varen ser mamballetes. I com que era el més veterà, els altres, encara que d'aspecte semblant, no dubtaren a dirigir-se cap a ell per deixar clar que «Joan ets un campió». «Vos vàreu encomanar a la Mare de Déu de Bonany i vos ha sentit», li deia un altre amb la cara tan o més arruada que la de Joan, però amb igual força i salut. Perquè l'amo en Joan es conserva molt bé, ningú no diria que té l'edat que diu que té.

Encara que la filla, Margalida, no dubtà a recordar que «el feien abandonar perquè miram per la seva salut». Ell, però, encaparrotat en el fet que es troba bo i amb més coratge que mai, recordava davant els amics i familiars i també els néts i la renéta que un dia de ventada, quan bufava de la banda de la Tramuntana i venia de Felanitx, es va dir «ca, ja no som un torero! Les bufades de vent m'engronsaven i em vaig dirigir a la Mare de Déu. Marededeveta de Bonany he de veure-la... i no em vaig rendir fins a ser a dalt».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris