cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Antich s'imposa en l'elecció de delegats mallorquins per al congrés del PSOE

Obtingué 166 vots per només 9 de la llista d'Esquerra Socialista

La llista encapçalada per Francesc Antich s'imposà ahir clarament dins la Federació Socialista de Mallorca en l'elecció dels delegats per acudir al congrés federal que se celebrarà el proper juliol. Aquesta llista va obtenir 166 vots davant dels 9 d'Esquerra Socialista.

De fet, aquest congrés preparatori de cara al congrés federal no va tenir color. El prestigi d'Antich, que afegia a la seva llista Margarita Nájera, antiga renovadora, no va tenir cap dificultat per assolir el triomf. Així, juntament amb Antich i Nájera de número dos seran delegats Francina Armengol, Antoni Roig, Miquel Coll, Virginia Abraham, Francisco Gracía, Pep Silva i Tomeu Llinàs.

Ara l'objectiu dels socialistes mallorquins és aconseguir el màxim nivell d'integració dins el partit. Es dóna per segur que donaran suport o bé a José Bono o bé a José Luis Rodríguez Zapatero, dos homes provinents d'aquestes files oficialistes que, segons tots els indicis, s'acabaran entenent i formant candidatura única. L'aspirant a secretari general serà el que tengui més força un cop s'hagin fet els pertinents sondeigs dins les diferents federacions.

Enfront tendran l'antiga borrellista Rosa Díez, si bé la idea dels oficalistes és aconseguir un 60 per cent a favor del seu candidat sempre des de la perspectiva de la integració i de l'enteniment. De tota manera, encara queden moltes negociacions d'aquí al congrés de juliol. I el segur és que tots els sectors socialistes desitgen que sigui un èxit i que impulsi el nou secretari general cap a la principal tasca socialista: fer una oposició forta a Aznar i amb possibilitat de guanyar el PP d'aquí a quatre anys.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris