nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

La gran activitat marítima a les Illes obliga a tenir clares les normes de seguretat

Navegar sí, però amb la lliçó apresa

Cada any es recorda als navegants de tota embarcació quines són les normes que han de respectar quan van a la mar. Però no hi ha any que es produeixin accidents mortals per no respectar-les. Per aquest motiu, la Capitania Marítima a les Illes Balears recorda tant a navegants com a banyistes quines són les regles generals de navegació i seguretat marítima.

Per una banda s'ha de saber que totes les embarcacions majors de 2'5 metres d'eslora hauran d'estar matriculades i que la seva llicència de navegació haurà de trobar-se sempre dins el vaixell. El mateix han de fer els que passetgin en motos nàutiques, que en els darrers anys han proliferat molt i que són fonts de queixes per part dels banyistes que titllen els seus conductors de temeraris. Tant la persona que manegi aquestes motos com els passatgers hauran d'utilitzar jaqueta salvavides homologada i no excedir el nombre màxim de persones autoritzades.

Els patrons de barca en general han de saber que si no es disposa de les llums reglamentàries està prohibit la navegació nocturna. Una altra cosa òbvia, però que moltes de vegades no es respecta, és la velocitat a l'entrada dels ports. Per això convé recordar que tota embarcació que entri, surti o transiti per un port anirà com a màxim a la velocitat autoritzada que indiqui el port, o de tres nusos o a la mínima velocitat de govern.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris