cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

El Govern projecta una nova línia d'alta tensió entre Alcúdia i Palma

Arriben a Mallorca tècnics japonesos per intentar arreglar l'avaria del Murterar

67124

Misericòrdia Ramon i Bartomeu Reus, en el Murterar.

L'esborrany del pla energètic de les Illes Balears, que serà presentat el proper mes de juliol, preveu la instal·lació d'una segona línia d'alta tensió (220 quilovats) entre la nova central elèctrica de Son Reus i la del Murterar, a Alcúdia. La consellera d'Innovació i Energia, Misericòrdia Ramon, declarà ahir a Diari de Balears des de Lisboa que «la instal·lació d'una segona línia és imprescindible i inevitable per garantir un subministrament elèctric més estable i evitar situacions d'interrupció continuada com la del passat dijous.

Es tracta de millorar el servei i que els ciutadans puguin confiar en un proveïment que, amb fets com els del pasat dijous, els mortifica». La consellera explicà que «si haguéssim disposat d'una segona línia de seguretat, els efectes de l'avaria de la subestació de Llubí del passat dijous s'haurien minimitzat de manera considerable. Amb un nou centre de producció prop de Palma, com el que s'està fent a Son Reus, la capital hauria quedat abastida. En aquest cas, la segona línia hauria servit per proveir el Murterar, evitar la fallida d'aquesta central i mantenir el subministrament a la major part de Mallorca.

Un problema plantejat per la instal·lació de la segona línia és el seu important impacte ambiental. Si la línia fos totalment aèria, caldria instal·lar entre 70 i 80 torres de 40 metres d'altura, amb un cost de 800 milions de pessetes. Sobre aquesta qüestió, Misericòrdia Ramon indicà que «com ja he dit, la segona línia és imprescindible, però això no vol dir que no tinguem en compte els aspectes visuals o paisatgístics. Per això es preveu el soterrament de la línia en aquells indrets on l'impacte sigui més evident.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris