nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

L'ecomuseu del vi pretén obrir les portes el mes de setembre del 2001

L'Ajuntament ha aprovat un innovador avantprojecte elaborat per la UIB

L'ecomuseu del vi podria obrir les portes el setembre de l'any que ve si es compleixen les optimistes previsions de l'avantprojecte redactat per la UIB i que va ser aprovat per unanimitat al darrer ple municipal. La proposta, redactada per un equip de feina encapçalat pel professor Carles Manera, planteja combinar una àrea d'exposició permanent que s'ubicaria al casal de can Gelabert, amb la visita a una sèrie de casals representatius.

Pel que fa a can Gelabert, funcionarà com a cap visible del museu i com a centre de recepció i punt de partida dels itineraris. A més hi hauria diferents exposicions amb panells així com també amb eines i instruments antics del camp. El casal podria acollir també mostres d'altres activitats industrials que han tingut una importància històrica al municipi com la construcció, la mineria del lignit. Fins i tot es proposa dedicar un petit espai a la fàbrica de sucre fundada el 1703, la de mistos del 1858, sense oblidar les més modernes de calçat.

D'altra banda se seleccionen una sèrie de cellers per visitar, entre els que s'hi troben can Beltran, ca don Gaspar, cas Moliner, can Moranta, can Marc o can Jacquatot. Tots aquests cellers disposen d'una porta separada de la casa per la qual cosa es moltestaria molt manco els propietaris. L'estudi recomana a l'Ajuntament que triï una part d'aquests cellers per no fer les visites tan llargues. A més recomana que negociï amb els propietaris algun sistema per compensacions per permetre les visites.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris