nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

El PP acusa l'equip del Consell de no fer res en un any en matèria turística

L'oposició acusa el Pacte d'inactivitat en aquest primer any de la legislatura

El conseller del Partit Popular Pere Palau denuncià ahir la manca d'actuacions en matèria de política turística del Consell Insular d'Eivissa i Formentera, i criticà de manera especial que la institució no hagi pres cap mesura per evitar les conseqüències de la recessió en la qual ha entrat el sector.

Palau recordà que al programa electoral del Pacte progressista es contemplava la implantació d'un nou model turístic amb l'objectiu de reduir el nombre de visitants i aconseguir turistes de major poder adquisitiu, però considerà que, de moment, no s'ha fet res en aquesta línia. «Em semblaria suficient si em diguessin tan sols una actuació que s'hagi fet per canviar el model turístic tal com ho anunciaren», digué ahir.

El conseller del PP, que juntament amb Antoni Marí Calbet va fer un balanç del primer any del Pacte al capdavant del Consell, mostrà la seva preocupació «no com a polític, sinó també com a ciutadà i professional» per la manca de línia política en aquesta matèria. «Per no haver fet, no han ni firmat el conveni que es feia cada any amb el Govern per a la promoció turística». Així, el conseller del PP atacà el fet que no s'hagi renovat el material promocional (i assegurà que les oficines d'informació turística comencen a tenir problemes per falta de fulletons), que les Pitiüses hagin perdut protagonisme en les campanyes que es fan a l'estranger i que el Consell hagi perdut el paper de coordinador entre ajuntaments, de manera que alguns, com el d'Eivissa, han optat per començar les seves pròpies campanyes de promoció.

L'oposició també es ficà amb l'absència de mesures per fomentar la desestacionalització turística, la desaparició de les bonificacions del 4 per cent en els crèdits concedits a les empreses d'oferta complementària que volguessin modernitzar els seus establiments i el model d'Escola d'Hostaleria que està impulsant la Conselleria de Turisme. «Em sembla que el que es vol implantar són cursos de formació, però això no és una autèntica escola», digué Palau, que reclamà que es puguin impartir algunes titulacions com les que s'estudien a Mallorca i que aquesta ensenyança sigui finançada pel Govern com es fa també en aquesta illa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris