nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
20°

El Govern elaborarà aquesta legislatura una llei d'atmosfera molt més restrictiva

Els veïns afectats per la cimentera volen que la fàbrica redueixi les seves emissions

El Govern balear fa comptes redactar durant la present legislatura la primera llei autonòmica d'atmosfera, que tindrà un caràcter molt més restrictiu que no la nacional que és vigent en aquests moments. Aquest va ser el compromís que va oferir el director general de Residus, Nicolau Jaume, als representants de la Plataforma en defensa del medi ambient del Raiguer, durant l'encontre que varen mantenir ahir horabaixa a l'Ajuntament de Binissalem.

Aquesta reunió es va convocar per tal que els veïns poguessin expressar les seves queixes respecte al funcionament de la fàbrica de ciment de Lloseta, sobretot pel que fa als renous i a les emissions de partícules. Nicolau Jaume va reconèixer que l'actual legislació de caire nacional prové de l'any 1972 i ha quedat del tot desfasada, tant pel que fa als màxims permesos com per a les sancions econòmiques.

Per aquest motiu defensa la necessitat de redactar una llei de caire autonòmic molt més exigent, tal com ho han fet algunes comunitats com Andalusia, a la qual s'hauria d'adaptar la planta de ciment. Amb tot, Jaume indicà que aquesta iniciativa no es podrà abordar fins a la segona part de la legislatura, ja que el Parlament està col·lapsat en aquests moments de projectes de llei. Per això demanà als veïns un poc de paciència.

D'altra banda, el director general confirmà als afectats que no entra en els plans del Govern la possibilitat que la fàbrica utilitzi residus com ara pneumàtics com a combustible. A més, des de Medi Ambient es reiterà un compromís per fer un seguiment estricte de les mesures de correcció que prengui la cimentera.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris