cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Foment del Turisme proposa centrar les promocions en els mercats llatins

Reunió de la comissió de l'Ibatur per estudiar mesures davant la caiguda de visitants

Els representants de Foment del Turisme proposaran avui a la reunió que manté la comissió permanent de l'Institut Balear de Turisme (Ibatur) que les partides previstes per promocionar les Balears, i d'aquesta manera fer front al descens del nombre de turistes que visiten les Illes, se centrin prioritàriament en els mercats llatins, segons informà ahir el president d'aquest organisme, Miquel Vicenç.

Vicenç indicà que aquests mercats, com ara l'espanyol o l'italià, «són els que compren a curt termini», mentre que «concentrar els esforços en els països centreeuropeus no serviria de res, perquè les campanyes de promoció es realitzen a començaments d'any». El president de Foment del Turisme assenyalà que, a més de les mesures que aplicarà el Govern per tal d'intentar recuperar la pèrdua de visitants detectada a l'inici de la temporada alta, també estan les actuacions que realitzen els majoristes.

Miquel Vicenç declarà que li agradaria veure publicitat de les Illes en els mitjans de comunicació de les Balears per tal de promocionar-les com a destinació turística, «i no només d'altres comunitats autònomes com ara Andalusia i Euskadi». Vicenç realitzà aquestes manifestacions després d'assistir a la reunió convocada pel conseller de Turisme, Celestí Alomar, per tal d'exposar l'esborrany de l'ecoimpost, encontre en el qual també participaren la secretària general tècnica de Turisme, Isabel Oliver; l'inspector de finances Alberto Roibal i altres membres de Foment del Turisme.

El president d'aquesta institució manifestà a la sortida de la reunió que la posició de Foment ja és coneguda i consisteix en la negociació entre el Govern i els hotelers, que són els que han de recaptar el tribut. Vicenç defensà que pagassin l'impost tots els turistes que visiten les Illes i no només aquells que estan allojats en hotels. «Reivindicam que el sistema de cobrament sigui com més senzill millor i que, sigui quina sigui la fórmula escollida, s'apliqui progressivament per tal d'avaluar-ne correctament els efectes».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris