cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
21°

La pana elèctrica aixecà les crítiques i els nervis a les zones d'Inca i Manacor

Alguns tallers, restaurants i oficines no tingueren més remei que tancar

J.J.R/P.R. Inca i Manacor.
«I per què sempre torna la llum primer a Palma que a les altres bandes?». Aquesta era la pregunta que es formulaven ahir els habitants d'Inca i els pobles del voltant.

La capital comarcal fou una de les que més sort tingué perquè devers la una i mitja del migdia els aparells elèctrics tornaren a funcionar. En altres llocs, com per exemple a Campanet, el corrent elèctric no va fer aparició fins a les quatre del capvespre. Aquest fet causà la indignació dels veïns campaneters, que estan farts de ser sempre dels darrers a rebre la llum quan succeeix una pana.

A sa Pobla els talls foren intermitents: a estones hi havia llum i d'altres no es podia encendre res elèctric. Només fins devers les cinc del capvespre la situació al poble tornà a la normalitat.

Durant les hores d'absència d'electricitat, les oficines de les diferents policies locals de la zona reberen nombroses telefonades. Cap d'elles tenia caràcter d'urgència i tan sols era per conèixer què havia passat amb l'enllumenat i si es restabliria aviat. Els ciutadans havien telefonat abans a Gesa però ningú no responia.

A Alcúdia i Inca no hi va haver cap tipus de problema amb els semàfors i el trànsit va ser l'habitual. El que sí que es produïren foren una sèrie de molèsties d'aquelles que fan recordar la importància de l'electricitat. En el mercat d'Inca foren molts els que es quedaren sense poder comprar res perquè a l'hora d'anar a treure doblers dels caixers automàtics aquests els saludaven amb la pantalla ben negra. Els estrangers que visiten el mercat del dijous no entenien què passava i molts comerciants i els cambrers dels bars suaren sang a l'hora d'explicar que hi havia una pana elèctrica.

A la comarca de Manacor, moltes empreses hagueren de tancar, especialment aquelles que utilitzen maquinària elèctrica. La falta de llum va fer posar nerviosos els dels restaurants, bars i cafeteries, i més d'un decidí que ja que havia perdut el dia, el millor era tancar la porta i «demà serà un altre dia». Nervis hi havia en aquelles benzineres a les quals els sortidors necessiten l'energia elèctrica, i per això els conductors que pensaven omplir el dipòsit hagueren de romandre aturats fins que la llum tornà.

L'avaria, però, no afectà l'hospital de Manacor «perquè tenim un sistema que automàticament posa en marxa el sistema generador d'emergència», informà un portaveu. El corrent tornà vint minuts abans de les dues, però no pertot, ja que a alguns llocs no ho va fer fins passat les quatre del capvespre.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris