cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Més de 135 nins es beneficiaran de la reducció de quotes a les escoletes

Cort presenta el seu servei d'estiu, que costa 35.700 pessetes per un mes i mig

Més de 135 famílies de Palma es beneficiaran de tarifes reduïdes a les escoletes municipals l'any que ve. La gran majoria d'aquestes presenta problemes, el principal dels quals és derivat de l'atur, amb pares que tenen ingressos econòmics irregulars o molt baixos.

En concret 64 nins han patit aquesta situació, que ha anat acompanyada, entre d'altres problemàtiques, pel fet que alguns pares treballen en economia submergida, pateixen conflictes familiars de risc, s'enfronten a greus deficiències en matèria d'habitatge o a les toxicomanies. Altres provenen de famílies monoparentals, alguns conviuen amb la mendicitat, el maltractament de les mares o procedeixen de les minories ètniques.

La gran majoria d'aquests infants han estat derivats des dels serveis socials de Càritas, els de l'Ajuntament i els de serveis especials i assessorament als emigrants, el temple, els centres de salut i el centre d'acollida. Les dades les facilità als mitjans de comunicació el regidor d'Educació, Jordi Llabrés, que va explicar que per al proper curs escolar es gastaran més de 25 milions de pessetes en abonaments escolars.

Aquesta mesura permet que l'Ajuntament subvencioni una part de la despesa escolar dels infants en 24 centres educatius de Palma. L'any passat es varen atorgar 234 abonaments d'aquest tipus i per al curs que ve la xifra s'elevarà fins als 275. Tot i així no es cobrirà tota la demanda existent. Llabrés va aprofitar l'avinentesa per presentar el servei d'estiu de les escoletes, que es desenvoluparà a les escoletes de l'Arenal i de la ciutat antiga, un servei que ofereix 90 i 140 places respectivament.

L'any passat varen ser unes vuitanta persones les que es varen beneficiar d'aquest servei. Els únics alumnes admesos seran els que estiguin empadronats en el terme de Palma i han d'haver nascut entre l'1 de gener de 1995 i el 31 de desembre del 99. El pare o la mare han de fer feina durant els mesos que dura el servei.

El preu del servei oscil·la entre les 20.400 pessetes "si aquest es desenvolupa entre el 17 i el 31 de juliol" i les 35.700 pessetes "si el nin ha d'anar a les escoletes entre el 17 de juliol i el 31 d'agost. El preu es veurà «sensiblement modificat» quan es tracti de nins de quota reduïda, digué Llabrés.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris