cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

La campanya d'estalvi reduirà 9.800 tones diàries d'aigua en el consum

La disminució serà superior al 10 per cent en els moments punta

La Conselleria de Medi Ambient inicia avui mateix amb anuncis a la premsa una campanya d'estalvi d'aigua, que es perllongarà fins el setembre, de la qual espera reduir-ne el consum amb 9.800 metres cúbics diaris en els municipis de la badia de Palma, on es concentra la major part de l'ús del líquid element. A nivell general, i en el moment punta de la campanya, l'estalvi podria ser superior al 10 per cent del consum habitual durant l'estiu.

La campanya de conscienciació, titulada «Aprofita l'aigua!» i que fou presentada ahir per la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, i pel director general de Recursos Hídrics, Antonio Rodríguez Perea, ha costat 60 milions de pessetes i arribarà al carrer i als mitjans de comunicació en un moment especialment greu per la sequera que pateixen les Illes, una de les més intenses del darrer segle.

La consellera manifestà la seva intenció que la campanya sigui el més àmplia possible i, per aquest motiu, espera la col·laboració d'ajuntaments (Palma, Calvià, Eivissa, Maó i altres ja han confirmat la seva participació) i d'entitats ciutadanes. Evidentment, la campanya es dirigirà a tota la població (residents i turistes), però també tindrà una orientació particular envers col·lectius especialment sensibles a l'ús de l'aigua, com puguin ser el sector hoteler, els pagesos o els consumidors amb jardí o hort.

La campanya inclourà 414 emissions d'anuncis a les televisions de la Comunitat Autònoma, 1.600 emissions de 18 anuncis radiofònics diferents i 19 models també diferents de publicitat per a 51 insercions a diaris i revistes de les Illes. A més, s'editaran catàlegs de 20 pàgines i en diversos idiomes orientats als diversos tipus d'usuaris. 5.000 es destinaran als pagesos, 5.000 al sector turístic, 70.000 als turistes d'hotels i de ports esportius i 120.000 als ciutadans en general pel que fa als hàbits domèstics. En total, 200.000 catàlegs. Es calcula que els usos turístics suposen un 25 per cent del consum total d'aigua a les Illes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris