cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
21°

Un conveni urbanístic permetrà disposar d'un solar per a l'institut

Educació pretén posar en marxa el centre per al curs 2002-2003

Un conveni urbanístic farà possible que l'Ajuntament disposi d'un solar on edificar el futur institut de Secundària, vora el poliesportiu municipal. El darrer ple aprovà per unanimitat signar amb els propietaris de la parcel·la un acord pel qual l'Ajuntament rebrà en cessió 8.848 metres quadrats d'un total de més de 13.000 que té tota la finca. A canvi, els amos dels terrenys veuran requalificats com a urbans els metres que els resten en propietat. Amb tot, s'hauran de fer càrrec de les despeses d'urbanització de la zona.

Aquesta finca, emperò, no basta per ubicar l'institut ja que el Govern balear reclama al manco uns 15.000 metres quadrats de solar per afrontar les obres. Per aquest motiu, l'Ajuntament ja ha signat una opció de compra d'una parcel·la veïna d'una quarterada per la qual pagarà prop de 15 milions de pessetes. En aquesta finca s'ubicaria físicament l'edifici del nou centre, mentre que la de davant s'usaria bàsicament per a aparcaments.

Com que actualment els terrenys que ara es vol requalificar són rústics, serà necessari emprendre una revisió de la normativa urbanística municipal i, a més, tramitar davant del Consell Insular la declaració d'interès general. Després d'aquests tràmits el consistori posarà els terrenys a disposició de la Conselleria d'Educació perquè les obres comencin a finals del curs que ve. Si els terminis es compleixen l'institut podria començar a funcionar per al curs 2002-2003, com està previst, ja que s'espera que les obres es puguin iniciar a finals del 2001.

D'altra banda, al mateix ple i també per unanimitat es va acordar la concertació d'un préstec de 60 milions per finançar l'aportació municipal al projecte de construcció del poliesportiu cobert. L'Ajuntament donarà aquesta quantitat al Consell Superior d'Esports, que s'encarregarà de posar la diferència fins als 190 milions que costa el projecte, i de contractar les obres i vigilar la seva execució.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris