cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Les obres de l'Ibasan continuaran per evitar que les aigües fecals arribin a la platja

L'Ajuntament és conscient de les pèrdues dels hotelers, però no es poden aturar

El batle de Capdepera, Joan Pascual (UCAP), afirmà ahir conèixer les pèrdues que els hotelers hauran de suportar per mor de la construcció d'una estació impulsora just enmig de la plaça de Canyamel. És més, diu que des de l'Ajuntament han valorat si havien seguir endavant o aturar-se, emperò han deduït que si no continuen les repercussions poden ser desastroses. Pascual comenta que l'antiga estació impulsora rebentarà en qualsevol moment, que no podrà aguantar de cap manera el cabal d'aigua residual procedent de Canyamel. I que «abans que les aigües fecals s'hagin d'abocar al torrent de Canyamel i arribin a la mar, decidiren continuar amb les obres».

El batle explicà el per què l'empresa constructora s'havia endarrerit tant en la construcció d'una estació impulsora que havien d'estar acabada en 15 dies. D'això ara ja fa quatre mesos. «És un projecte molt complicat perquè s'ha hagut d'adaptar a l'informe de Demarcació de Costes, a més no ens han deixat construir l'estació impulsora en zona de domini públic i l'hem haguda d'instal·lar-la a la plaça, al punt més baix de Canyamel. Com que les obres es fan a quatre metres de profunditat no han pogut segellar l'entrada d'aigua a l'estació impulsora i en el pou de bombeig. És una obra molt dificultosa». El batle també explica que en acabar aquesta fase encara quedarà per fer una sèquia de 20 a 25 metres, però que aquesta segona actuació l'ajornaran per després de l'estiu, pel mes de novembre.

El clients dels establiments turístics que donen a la plaça no només es queixen pels renous i les molèsties que provoquen les obres, així com la insuportable olor a merda que desprenen, si no que a més demanen per canviar d'hotel o d'habitació. El director de l'hotel Castell Royal, Joan Massanet, explica que ara ja tenen pèrdues comptabilitzades de 600.000 pessetes i que en acabar la temporada aquestes poden arribar a ser multimilionàries, perquè el seu client quan retorna al país d'origen reclama al touroperador i aquest a l'hoteler.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris