nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Vint corporacions ja s'han sotmès a l'«auditoria» lingüística del Govern

La Direcció General considera «bastant satisfactori» el grau d'acompliment

Una vintena de pobles i un consell insular han estat els primers a respondre la convocatòria de la Direcció General de Política Lingüística per accedir als ajuts de normalització en el seu primer grau d'extensió, dotat amb una subvenció de 40 milions de pessetes enguany. El compliment dels requisits presentats per la Direcció ha estat satisfet amb percentatges oscil·lants entre el 66'2 i el 82'17 per cent. Política Lingüística ha mantingut silenci sobre la identificació de les localitats esmentades, en atenció a les condicions establertes per a l'avaluació i la subvenció proposades.

Amb la quantitat modesta esmentada "40 milions de pessetes" es pretén aconseguir que els municipis interessats disposin de retolació als carrers normalitzada almanco en una tercera part del total, igualment que tots els cartells distintius a les dependències municipals "inclosa la Policia Municipal. També se cerca l'adequació del material d'oficina d'aquestes institucions, els bans i comunicacions, anuncis, entre altres actuacions bàsiques que afecten el públic de les institucions.

En el cas d'assolir-ne un compliment suficient (calculat grosso modo en un 70 per cent dels objectius), els sol·licitants podran demanar accés al segon grau d'ajut a la normalització, el qual serà habilitat als pressuposts de l'any vinent, segons les previsions de la Direcció General de Política Lingüística. Aquest departament confia en un increment significatiu a la llei pressupostària que es debatrà al cap d'any, tota vegada que en aquesta ocasió podrà mostrar les peticions dels ajuntaments per justificar el creixement de les partides.

Els únics requisits que enguany s'han plantejat als pobles per accedir a la segona fase han estat que les comunicacions orals d'atenció al públic (per part d'oficines, policia local, biblioteques) arribassin almanco a un 60 per cent de les possibles; igualment l'existència d'incentivació a la formació lingüística del personal que no posseexi els coneixements lingüístics adequats al lloc de treball que ocupa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris