nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Hospitals i clíniques no patiren cap entrebanc, segons Insalud, Sanitat i patronals

El March fou el darrer centre públic a rebre un subministrament normalitzat

Els hospitals i clíniques de les Illes no experimentaren cap mena d'entrebanc al llarg del tall de subministrament elèctric registrat ahir a Mallorca i Menorca, segons confirmaren els diferents gabinets de comunicació d'Insalud, Sanitat i les patronals. Els hospitals i les clíniques estan dotats amb sistemes d'alimentació ininterrompuda (SAI), de manera que els seus ressorts no tenen per què veure's afectats per una avaria com la d'ahir: des dels sistemes vitals als ascensors, els centres disposen de generadors que permeten no només mantenir el consum energètic, sinó que el tall de corrent no sigui apreciat.

Sembla ser, emperò, que el restabliment energètic segueix discriminant de manera negativa hospitals com el Joan March (Gestió Sanitària de Mallorca, Gesma), el darrer de Mallorca a obtenir el retorn del corrent elèctric. Abans de les 14.00 hores, emperò, el centre ja disposava de subministrament, segons confirmaren fonts de Gesma. L'empresa Gesa emprà un sistema de prioritats per a Son Dureta, General i altres centres hospitalaris, el darrer dels quals fou l'esmentat Joan March. Aquest ordre no causà cap problema, segons ha estat assegurat pels seus responsables.

En un altre ordre de coses, la Direcció Territorial d'Insalud rebutjà ahir efectuar qualsevol mena de declaració respecte de la manifestació d'ambulàncies que el pròxim dia se celebrarà a Palma, demanant més recursos físics i econòmics per part de la institució sanitària estatal.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris