cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Arca denuncia que el PGOU contempla la 'destrucció' de la Soledat

Tem que Cort hi apliqui el Pla General, que inclou «enderrocar fumerals, fàbriques i plantes baixes per fer pisos»

L'associació Arca denuncia que l'actual PGOU de Palma contempla obrir vials i carrers a la part vella de la Soledat, la qual cosa «en destruirà la part industrial, amb el seu conjunt de fàbriques i fumerals, així com les cases de planta baixa utilitzades per la classe obrera durant el moviment industrial de Palma de finals del XIX i principis del XX». Arca demana a Cort que no «es destrueixi aquesta zona», on viu majoritàriament una població d'ètnia gitana, i aposta per la conservació de les antigues fàbriques «independentment de l'ús que se'n faci». Així ho varen assegurar el vicepresident d'Arca, Josep Massot i el secretari d'Arca, Joan Pascual.

Tot i que Cort ha informat Arca que «reconsidera el projecte» ja que aquest PGOU és una herència d'un «planejament antic», l'associació no se'n refia i vol deixar ben clar el seu posicionament. A més, Arca recorda que hi ha una petició perquè aquest barri sigui Àrea de Rehabilitació Integral d'acord amb un decret que ha tret el Govern balear. Per aquest motiu l'entitat ha sol·licitat una entrevista amb el director general de l'Habitatge del Govern balear, Jaume Carbonero, per explicar-li «aquesta contradicció, ja que per una banda el Govern ho vol protegir, però per una altra el Pla General de Cort ho podria destruir». De fet, Arca també té una entrevista concertada amb Rafel Vidal, tinent de batle d'Urbanisme per parlar del tema.

Segons Arca, el PGOU afecta almenys cinc fàbriques i un fumeral que estan condemnats a desaparèixer. A més, s'alteraria tota la tipologia i el traçat urbà de principis del XIX i finals del XX. El projecte afectaria entre un 20% i un 30% de la Soledat. L'associació també tem que la construcció d'un recinte firal a la zona pugui alterar la vida en aquesta barriada, «ja que això podria aportar riquesa però també destruir la barriada». Pascual explica que el PGOU contempla l'esbucament de cases i fàbriques i la construcció d'edificis de quatre pisos, «i romp així la tipologia del barri, basada en plantes baixes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris