nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Les vendes del majorista TUI per a les Balears cauen un 4% en relació al 1999

Les causes són els problemes d'aigua, de taxis i la mala imatge dels alemanys a les Illes

PEP MINUESA. Enviat especial a Hannover.
Les vendes de paquets vacacionals amb destinació a les Balears per part del majorista alemany TUI per a aquest estiu han disminuït entre un 3 i un 4 per cent respecte del mateix període de l'any passat, segons informà la directora de vendes de TUI per a l'Estat espanyol, Portugal, el Carib i la República Dominicana, Gudrun Borgards, a l'Exposició Universal de Hannover 2000.

No obstant això, Borgards volgué aclarir que no eren comparables les dades de la temporada alta del 1999 i del 2000, ja que l'any passat s'assoliren resultats extraordinaris a causa dels problemes a la Mediterrània oriental. «Enguany aconseguerim unes xifres similars a les de l'estiu del 1998».

La causa que ha provocat aquesta disminució de la quota de mercat del principal touroperador europeu a l'Arxipèlag és, segons Borgards, la mala imatge que arriba de les Illes a Alemanya. «La contínua publicació en els mitjans de comunicació dels problemes d'aigua que patirà l'Arxipèlag, la mancança de transports, la guerra dels taxis, la pujada dels preus hotelers i la mala consideració dels alemanys a les Illes, provoca que el turista germànic s'allunyi d'aquesta destinació», puntualitzà la directora de vendes de TUI per l'Estat.

Borgards remarcà que la futura implantació de l'ecoimpost «no és la qüestió que més preocupa» el possible visitant alemany, ja que hi ha molts de problemes immediats per resoldre. La màxima responsable del producte turístic de TUI per l'Estat ressenyà que la premsa sensacionalista germànica aprofita qualsevol informació que es publica a les Balears sobre qualque aspecte que pugui tenir ressò en la temporada d'estiu per crear alarma.

És per això que Borgards reclamà solucions i cura a l'hora de tractar aquests temes en la premsa local. «Tot això danya moltíssim la imatge de l'Arxipèlag, ja que la gent del carrer a Alemanya que es planteja passar les seves vacances a les Illes es qüestiona si tot allò que ha vist, escoltat o llegit en els mitjans de comunicació alemanys és realment veritat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris