nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

La producció agrícola i ramadera caurà enguany un 4%

Mesquida en culpa la sequera però no preveu la desaparició de l'agricultura illenca

El Producte Interior Brut (PIB) del sector primari balear tornarà a decréixer un 4% durant aquest exercici, la mateixa xifra que l'any passat, segons l'informe de conjuntura econòmica i laboral del primer quatrimestre elaborat per la Direcció General d'Ordenació i Programació Econòmica del Govern, que ahir presentaren els consellers d'Hisenda, Joan Mesquida, i de Treball, Eberhard Grosske.

Malgrat aquest resultat negatiu per a l'agricultura i la ramaderia illenques, Joan Mesquida no preveu la desaparició del sector. El conseller d'Hisenda culpà d'aquesta situació la sequera, «la més persistent dels darrers 50 anys», i recordà que dels 27.000 ocupats en aquest sector durant el 1982 s'ha passat a 2.000 enguany. Aquesta tendència decreixent, segons Mesquida, es pot perllongar durant els propers anys en cas que la situació meteorològica no canviï.

Per al conjunt de l'economia balear, el Govern n'ha establert un creixement mitjà del 4'9%. Per sectors, la indústria augmentarà un 3'9%, amb un moviment econòmic de 232.806 milions de pessetes (el 8'2% del PIB). La construcció baixarà de l'11% del 1999 al 9% del 2000, sector que suposa el 8'2% del PIB amb 212.750 milions. Els serveis, que representen el 81'2% del PIB, arribaran als 2.375.354 milions de pessetes. Finalment, el sector primari, que només és l'1'5% del PIB, mourà 34.369 milions.

El conseller d'Hisenda assenyalà que aquesta xifra d'augment del 4'9% per a les Balears ha obligat a corregir a l'alça les previsions dels pressuposts, en què es fixà en el 3'6%. Joan Mesquida es referí al cicle fortament expansiu de l'economia, que afectarà més positivament les Pitiüses (+7%), mentre que a Menorca i a Mallorca se situarà en el 4'6%.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris