cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

El Consell de Menorca demana a Matas la compra d'espais naturals

La presidenta Joana Barceló es reuní amb el ministre de Medi Ambient

La presidenta del Consell de Menorca, Joana Barceló, vol que el Ministeri de Medi Ambient doni continuïtat a la política d'adquisició d'espais naturals a l'illa iniciada per la Direcció General de Costes. Barceló explicà ahir, en una compareixença a la seu del Consell a Maó, el contingut de la reunió que va mantenir dimecres a Madrid amb el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, a qui presentà les propostes i peticions de l'equip de govern de la primera institució política menorquina.

Després d'oferir la col·laboració del Consell de Menorca al ministre Matas, la presidenta Barceló es referí a la comissió mixta Consell de Menorca-Ministeri de Medi Ambient que es formà durant l'etapa de la misnistra Isabel Tocino per coordinar la gestió d'ambdues administracions en els assumptes relacionats amb Menorca. La presidenta del Consell menorquí també expressà l'interès de la institució insular per participar en la gestió dels espais que pel seu interès ecològic i mediambiental ha adquirit a Menorca el Ministeri que dirigeix Jaume Matas.

Al mateix temps va sol·licitar al ministre que doni continuïtat a la política de compra d'aquests espais, per a la qual cosa va proposar l'adquisició de les finques de Binigaus, que pertanyen al municipi des Migjorn Gran; i cala Mitjana, a Ferreries, totes dues situades a la costa sud; com també d'Ets Alocs (Ferreries) i sa Torreta de Tramuntana (Maó), a la costa nord. Un altra qüestió que exposà Joana Barceló a Jaume Matas consisteix en un oferiment perquè el Ministeri de Medi Ambient participi en la redacció dels plans especials que definiran els usos i les activitats per desenvolupar en les àrees naturals.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris