nubes rotas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

La calor a les Illes ha provocat que els ocells hagin avançat la nidificació

Les espècies migratòries han trobat menys menjar i aigua a causa de la sequera

La forta calor que pateixen les Illes Balears enguany ha fet que els ocells hagin avançat la nidificació uns mesos. Enguany les Illes estan experimentant temperatures entre dos i tres graus més elevades de mitjana. La suma d'un temps molt càlid i de la sequera són dos ingredients que han pogut influir perquè l'estada d'ocells migratoris a les Balears hagi estat més curta.

A Cabrera, per exemple, les espècies s'han trobat amb molt poca aigua i amb falta de fruits. Aquestes dades són algunes de les conclusions de la darrera campanya d'anellament d'ocells desenvolupada a Cabrera per part de membres i voluntaris del Grup Balear d'Ornitologia.

«Algunes espècies sedentàries solen nidificar a mitjan juny, en canvi enguany ho han començat a fer a finals de març», explica Miquel McMinn, que juntament amb Jaume Bonnín i sis voluntaris varen realitzar la campamya d'anellament de primavera a Cabrera, que va tenir lloc entre el 17 d'abril i el 17 de maig durant el procés de migració dels ocells cap a Europa.

El finançament d'aquesta campanya ha anat a càrrec del Ministeri de Medi Ambient. Els biòlegs varen capturar una mitjana de 50 ocells diaris (alguns dies es va arribar a les 80 captures) i una trentena d'espècies.

Entre els ocells poc habituals que s'agafaren destaquen un pinsà trompetes, una espècie sedentària del nord d'Àfrica que també es pot veure a les Canàries. McMinn explica que aquest ocell «ha vingut per error al Mediterrani, probablement a causa d'un front procedent de l'Àfrica acompanyat de pluges de fang».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris