cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

Ambulàncies Illes Balears deixà d'ingressar devers 600 milions de l'Insalud

Uns 50 vehicles es manifestaran el dia 24 a Palma per demanar la millora del finançament

El contracte entre la gerència del 061 (Insalud) i l'associació d'empreses Ambulàncies Illes Balears perquè aquesta doni cobertura al servei terrestre de transport fou valorat "ara fa un any" en 852.593.333 pessetes. Els càlculs de l'associació sobre la seva despesa, emperò, l'estimen en més de 1.456 milions: el desajust del cànon pagat per Insalud i la despesa real de la unió d'empreses és llargament superior al mateix desajust trobat en la mitjana estatal, el qual oscil·la al voltant del 30 per cent.

És previst que el cànon sigui renegociat anualment si les empreses poden demostrar que el nombre de serveis efectuats supera la inversió d'Insalud, de manera que aquesta s'haurà d'incrementar o la unió podrà exigir rebre el pagament per servei emprat fins l'any passat. Però aquesta és just una fita més en les conclusions tretes per Ambulàncies Balears en la seva assemblea anual.

Així, s'ha decidit que unes 50 ambulàncies de la unió empresarial es manifestaran a Palma el pròxim dia 24 de juny, seguint l'exemple d'entitats equivalents a Madrid i altres comunitats autònomes. El màxim responsable d'Ambulàncies Balears, José María García Ruiz, assegurà ahir que el servei no s'interromprà en cap moment, atès que l'empresa disposarà sempre d'uns 130 vehicles més per garantir-ne la cobertura.

La protesta pretén cridar l'atenció sobre el fet que «l'Insalud de les Balears necessita almanco 40 ambulàncies més i 600 milions més de pressupost per realitzar els 361.581 trasllats de malalts prevists l'any 2000». A aquestes xifres s'hauran d'afegir uns cent professionals qualificats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris