cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

A Son Bauló ja només es pot edificar un habitatge per 250 metres de solar

La Sala denegarà la llicència als projectes que no compleixin aquesta densitat

La possibilitat d'edificació a la zona de Son Bauló ha quedat reduïda de manera important des d'ahir. El ple municipal aprovà amb els vots de l'equip de govern (PP-CPU) modificar l'actual normativa urbanística de manera que a partir d'ara només es podrà edificar un habitatge per cada 250 metres quadrats de solar. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Santa Margalida no donarà cap llicència d'obra en aquesta zona si el projecte no s'adapta a aquesta normativa. En aquest cas per denegar el permís es demanarà l'assessorament del Consell Consultiu del Govern.

El regidor d'Urbanisme, Fèlix Estelrich, volia aplicar una suspensió de llicències però va fer anques enrere després que els grups del PSOE i d'UM, a l'oposició, l'advertissin de la possible il·legalitat de la mesura. Es recordà a Estelrich que només es poden suspendre llicències dues vegades en un termini de cinc anys i l'Ajuntament ja ha exhaurit les suspensions.

PSOE i UM criticaren aquest canvi en la normativa pel fet que només se circumscriu a Son Bauló i no es fa extensiva a Son Serra i a Can Picafort. En aquest sentit es va reclamar a l'equip de govern que tramitàs al Consell Insular una modificació aprovada el 99 i que afectava tot el terme.

El portaveu socialista, Miquel Cifre, sentencià que la nova modificació quedarà aturada pel CIM fins que no s'adapti tota la planificació a les Directrius d'Ordenació Territorial. A més, recordà que l'altra modificació sí que es podria aprovar perquè era anterior a les DOT. Així es va retreure a PP i CPU una nul·la voluntat per aturar el creixement urbanístic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris