nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

El Govern preveu un pla de xoc per la baixada del turisme el juny

La setmana passada l'afluència de visitants va davallar més d'un 10 per cent

El Govern balear podria posar en marxa una campanya de «xoc» per intentar pal·liar el «preocupant» descens del nombre de turistes que visiten les Illes, que la setmana passada baixà més d'un deu per cent, segons avançà ahir el conseller de Turisme, Celestí Alomar. Alomar econegué que existeix preocupació entre el sector turístic, compartida per l'Executiu, sobre els resultats de l'inici de temporada, amb descensos del nombre de visitants el passat mes de maig, que continuen els primers dies de juny.

Segons les dades que es manegen, entre el 5 i l'11 de juny el nombre de turistes ha caigut un onze per cent a Mallorca, una caiguda semblant a la que registren altres destinacions com les Canàries. Alomar explicà que a la darrera reunió del consell de direcció de l'Institut Balear del Turisme s'analitzà aquesta qüestió i es decidí un nou encontre de la permanent d'aquest organisme per estudiar «què passa amb els visitants, sobretot amb el mercat alemany», i quines actuacions es poden desenvolupar.

En aquest sentit, destacà que es podrien posar en marxa campanyes de promoció de les Balears en els principals mercats turístics, per a la qual cosa l'Ibatur disposa ja d'una partida de 50 milions, que podria incrementar-se si fos necessari. Per Alomar, la reducció del nombre de turistes alemanys que visiten les Illes es deu al fet que els majoristes alemanys fan ofertes interessants a altres destinacions. En aquest sentit, emfasitzà que «el gran perill de les Balears són les destinacions emergents de la Mediterrània».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris