cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

Queixes d'hotelers perquè unes obres de l'Ibasan els arruïnen la temporada

La planta impulsora que construeixen a Canyamel ho empesta tot d'olor i renous

Els hotelers de Canyamel estan indignats amb l'Ibasan (Institut balear de sanejament), també amb l'Ajuntament de Capdepera, perquè la construcció d'una planta impulsora d'aigües residuals ben enmig de la plaça els està arruïnant la temporada turística.

El clients dels establiments turístics amb sortida a la plaça no només es queixen pels renous i les molèsties que provoquen les obres, així com la insuportable olor de merda que desprenen, sinó que a més demanen per canviar d'hotel o d'habitació. El director de l'hotel Castell Royal, Joan Massanet, explica que ara ja tenen pèrdues comptabilitzades de 600.000 pessetes i que en acabar la temporada poden arribar a ser multimilionàries, perquè el seu client quan torna al país d'origen reclama al touroperador i aquest a l'hoteler.

El cas de l'hostalet que hi ha ben aferrat a les obres que està construint Ibasan, hostal Retorno, encara és més alarmant. La propietària, Isabel Matos Herrera, explica que els dissabtes els arriben els clients i el diumenge ja se'n van perquè no poden suportar la pudor i l'enrenou de les obres. «Tot són pèrdues perquè per un dia ja he de canviar els llençols i, a sobre, he de fer net tot el dia perquè tot ens queda ple de pols. El meu home està molt nerviós, jo només li dic que es tranquil·litzi i que es faci a la idea que enguany no traurem res de res».

Ahir, les 12 habitacions que té aquest hostal eren buides. A l'hora de dinar a la terrassa de defora tampoc no hi seia ningú, encara que Isabel Matos comentà que tenen una clientela fixa a qui agrada el menjar que allà cuinen i hi continua anant. «Del 90% de clients que teníem ara només ens queda un 10 o un 15%».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris