lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

Antich fa balanç positiu del primer any de Pacte tot i que «avançar no és fàcil»

El president recorda que «s'han consensuat més iniciatives que mai entre els grups

El president del Govern balear, Francesc Antich, efectuà ahir un balanç «molt positiu» del seu primer any de govern, després que en les eleccions autonòmiques del 13 de juny de 1999 els partits que formen el Pacte de Progrés aconseguissin llevar al PP la majoria absoluta. En un breu encontre amb els mitjans de comunicació, Antich destacà el treball realitzat pels grups parlamentaris i pel Govern balear durant els darrers mesos, que converteixen el Parlament balear en una de les cambres legislatives d'Espanya en què més iniciatives es tramiten.

Destacà que «s'han consensuat més iniciatives que mai per part dels distints grups polítics», fet que demostra que «hi ha hagut una capacitat de parlar i d'arribar a acords». Des del Govern, assegurà que «s'ha posat el nord a una sèrie de polítiques importants» per a l'Arxipèlag «en temes mediambientals, d'energia, d'aigua o de residus; assignatures pendents des de feia molt de temps, per la qual cosa era el moment d'agafar el bou per les banyes». No obstant això, reconegué que «en un any és difícil que es vegin molts de resultats», però matisà que «l'important era posar el nord perquè, a partir d'ara, comencin a veure's els resultats».

Malgrat les crítiques del PP, repetí que des de les distintes conselleries s'ha treballat en tots aquells temes «que figuren en el Pacte de Govern», encara que «avançar respecte a la situació anterior no és un treball fàcil». En aquest sentit, acusà l'anterior govern del PP de no haver afrontat temes com l'aigua, els residus, l'energia o proteccions mediambientals, en els quals des del Govern s'està treballant. Des del seu punt de vista, els partits del Pacte mantenen la il·lusió de fa un any i la capacitat de diàleg «que de cap manera no és comparable amb la situació anterior, que era un sol partit, però que tingué tres presidents de Govern».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris