cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

El batle vol que el Govern controli les extraccions d'Emaya a Son Perot

L'Ajuntament estudia mesures legals per castigar fort els consums abusius

El batle de Consell, Joan Bibiloni, ha remès una carta a la Conselleria de Medi Ambient demanant un major control sobre les extraccions d'aigua que fa Emaya al pou de Son Perot Fiol.

Des de l'Ajuntament s'atribueix la difícil situació del pou municipal de Son Palou a una sobreexplotació de l'aqüífer de la zona d'Alaró, que estaria motivat per la quantitat d'aigua que Emaya s'emporta cap a la badia de Palma.

Joan Bibiloni ha decidit demanar explicacions al Govern després que hagi transcendit públicament que s'ha donat permís a Emaya perquè pugui aprofundir les extraccions als seus pous del Raiguer fins als 200 metres de profunditat. Mentrestant, a Consell l'Ajuntament ha hagut d'emprendre restriccions a les hores punta per tal de moderar el consum.

De fet Bibiloni demana a la carta quins són els fonaments legals que ha emprat la Conselleria per donar aquest permís. A més, exposa que l'Ajuntament disposa de les oportunes llicències legals per a l'explotació del pou de Son Palou, mentre que «fins allà on tenim coneixement el pou de Son Perot Fiol funciona al marge de la legalitat». Bibiloni expressa que «ens sentim orfes i desemparats. No ens veim corresposts per part de qui ens hauria d'emparar legalment i tècnicament».

Així el consistori conseller cita totes les actuacions empreses per racionalitzar l'ús de l'aigua, com ara revisar-ne les fuites o les restriccions, i reclama a la Conselleria que prengui mesures contra aquestes extraccions del tot desmesurades d'Emaya.

D'altra banda, després dels primers dies amb restriccions, el batle Bibiloni va informar a Diari de Balears que l'equip de govern estudia amb els serveis jurídics la possibilitat d'aplicar un sistema de sancions econòmiques a aquells usuaris que malbaratin l'aigua o en facin un consum exageradament abusiu.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris