nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
22°

Ambulàncies Balears pressionarà el servei del 061 per millorar el servei

L'associació efectuarà una acció de protesta el pròxim dia 24

Els vehicles de l'empresa Ambulàncies Illes Balears SA "proveïdora del servei d'urgències d'Insalud 061" faran una demostració de força el pròxim dia 24 de juny, en protesta per «l'insuficient pressupost de l'Insalud de Balears» i «les repercussions negatives que pot tenir per als malalts de la nostra Comunitat» el conveni que actualment es manté entre l'associació i l'institut nacional. Segons sembla, el grup proveïdor considera insuficient la despesa efectuada per la direcció del 061 en el manteniment del servei d'ambulàncies i accepta les deficiències en les seves accions, les quals atribueixen a les mancances esmentades.

No ha transcendit quin serà el sistema elegit per a la protesta "si la vaga limitada, la concentració o altres fórmules", encara que aquests extrems seran previsiblement donats a conèixer avui, després que hagi estat closa l'assemblea anual de l'asociació.

Les relacions entre el servei del 061 d'Insalud i Ambulàncies Illes Balears han estat marcades per diversos conflictes al llarg dels darrers mesos, especialment després que la direcció del 061 deixà de tenir control sobre la localització de cadascun dels vehicles; els intents efectuats pel responsable del 061, Joan Gili, per aconseguir accés a la situació "via satèl·lit" de les ambulàncies no ha fructificat. Tampoc no ho han fet els intents de regular el servei amb les clíniques privades, a les quals el 061 demanava la seva acreditació com extractores d'òrgans a canvi d'aquesta gestió. Es tractava de compensar "segons explicava l'any passat Insalud" el servei efectuat per les «seves» ambulàncies a les clíniques amb un protocol que permetés rendibilitzar les entrades urgents a les privades amb una més gran captació d'òrgans. Les converses amb les privades no transcendiren mai; les relacions amb les ambulàncies s'han deteriorat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris