nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

Els establiments comercials obriran 72 hores setmanals i tancaran en diumenge

La futura llei de comerç serà lliurada a patronals i sindicats la propera setmana

L'esborrany de la futura llei de comerç del Govern balear estableix que els horaris comercials seran de 72 hores setmanals i que els establiments només podran obrir un màxim de 12 hores al llarg de sis dies a la setmana, segons ha pogut saber Diari de Balears. En pocs dies, aquest esborrany serà lliurat als sindicats i a les patronals per tal que s'iniciï una fase de debat social prèvia a la seva provació pel Consell de Govern i a la posterior tramitació parlamentària, etapes que tindran lloc una vegada iniciat el nou curs parlamentari, que va acabar ahir i que serà reprès el pròxim mes d'octubre.

Els establiments comercials podran obrir un màxim de dotze hores diàries, que anirien des de les 7 del matí fins a les 23 hores de la nit i de dilluns a dissabte. Això vol dir que ni els dies festius ni els diumenges podran obrir a les Illes Balears, una comunitat autònoma que quedarà, d'aquesta manera, fora de la liberalització d'horaris comercials que propugna el ministre d'Economia, Rodrigo Rato, i que entrarà en vigor el 2001 després de la seva regulació mitjançant un decret-llei.

Aquests horaris, que de moment només formen part d'un esborrany i que han de ser debatuts pels agents socials i les associacions implicades, inclouen una excepció: els comerços podran obrir només dos dies festius al llarg de tot l'any.

Aquests dos dies festius en què els establiments comercials podran obrir "i això fa referència de la mateixa manera a dies festius i diumenges" seran establerts pels plens dels ajuntaments corresponents, segons determina la futura normativa comercial, elaborada per la Conselleria d'Economia, Comerç i Indústria, que presideix el també vicepresident de l'Executiu autonòmic, el nacionalista Pere Sampol.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris