lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

El jutge ordena a Initial que cessi el seu comportament inconstitucional

L'empresa de neteja de l'aeroport vulnerà el dret d'expressió d'un delegat sindical

El titular del jutjat Social número 3 de Palma, Godofredo Sancho Gimeno, ha ordenat a l'empresa Limpiezas Initial S.A., concessionària dels serveis de neteja de l'aeroport de Son Sant Joan, «el cessament immediat del comportament inconstitucional», després de resoldre la demanda d'un delegat sindical que fou sancionat amb 20 dies de suspensió de feina i sou.

El jutge ha declarat en la seva sentència l'existència de vulneració del dret fonamental a la llibertat d'expressió i declara la nul·litat de la mesura disciplinària. El magistrat ha estimat en part la demanda del treballador, perquè no arribà a complir la sanció, i també les tesis del Ministeri Fiscal.

Els fets s'iniciaren el passat 11 de febrer, quan Initial notificà al treballador la sanció per una infracció molt greu com a conseqüència de determinats comentaris que li foren atribuïts sobre els directius del centre de treball de l'empresa a Palma. Prèviament, el 13 de gener, el delegat sindical i un altre company de treball mantingueren una reunió amb el director general d'Initial S.A. a les Balears.

Després d'aquest encontre, per tot l'aeroport de Palma corregué el rumor que el sindicalista havia manifestat que tot el personal que dirigeix la neteja de Son Sant Joan «són uns ineptes i uns titelles».

També es comentà que el director general d'Initial «s'està venent perquè fa un any li regalaren llenya per la seva xemeneia en finalitzar un berenar organitzat pels empleats expedientats».

El jutge expressa a la seva resolució que els fets no han estat provats per l'empresa, «perquè l'única prova és que existí el rumor entre el personal de l'aeroport en el sentit que havia estat ell qui havia pronunciat aquestes manifestacions».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris