nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 24°
22°

Les Illes registren 1.269 separacions i 960 divorcis de mitjana des del 1997

Benestar Social signa un conveni per oferir un servei de mediació a les parelles

A les Balears s'ha comptabilitzat durant els darrers tres anys una mitjana de 1.269 separacions i 960 divorcis, segons informà ahir la directora general de Menors i Família, Aina Rado, durant la presentació del conveni signat entre la Conselleria de Benestar Social i l'Associació per al Desenvolupament de la Mediació Familiar.

L'objectiu d'aquest acord és finançar un servei per tal que les parelles que decideixin separar-se puguin arribar a acords durant la tramitació per evitar danys als fills i, també, per garantir la seva cooperació com a pares una vegada que la parella s'hagi romput. La consellera de Benestar Social, Fernanda Caro, ressaltà que l'associació, que rebrà una subvenció de quatre milions per a la seva tasca, ja desenvolupava des de l'any 1996 uns serveis de mediació, que després d'aquest conveni passaran a ser gratuïts per a tots els interessats.

Fernanda Caro manifestà que «un procés de separació té darrere un conflicte que afecta els fills». Per això, digué la consellera de Benestar Social, la intervenció per part de professionals especialitzats en aquest tipus de casos «s'ha implantat en bona part de la Unió Europea». La consellera explicà que la mediació «no és una teràpia ni assessorament jurídic», sinó que «el paper del mediador és ajudar els afectats per tal que ells mateixos puguin resoldre la seva situació». L'assessoria destinada a les parelles, siguin casades o no, se centra a recomanar la manera de plantejar la separació als fills i també les fórmules per tal de dividir el patrimoni familiar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris