nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 18°
15°

Tres ajuntaments fan costat als seus taxistes contra els de Palma

Campos, Santanyí i Porreres són els primers a reclamar el dret forà a l'aeroport

89916

Els piquets impediran que els seus companys cobrin els trajectes.

Tres consistoris de la Part Forana de Mallorca ja han manifestat el seu suport al decret que permet als taxistes dels pobles carregar a l'aeroport de Son Sant Joan sempre que aquests tenguin un trànsfer que demostri la contractació del servei per part del client.

Andreu Buades, advocat dels taxistes de la Part Forana, explicà que «de moment hem aconseguit el suport dels consistoris de Santanyí, Campos i Porreres, però esperam que algun més se sumi a la llista en defensa de les seves flotes». Aquest col·lectiu es reunirà avui amb la delegada del Govern, Catalina Cirer, a qui explicaran el seu problema, i ja han demanat una trobada amb la presidenta del Consell Insular de Mallorca per mirar de cercar el màxim de suports institucionals a la seva causa.

L'advocat d'aquest grup va qualificar de «molt trists» els fets que s'han registrat en els darrers dies per part dels taxistes de Palma i assegurà que «ahir (diumenge per al lector) el conductor de Santanyí que va ser coaccionat i increpat pels de Palma va interposar les corresponents denúncies davant dels agents de la comissaria de l'aeroport».

Buades va reconèixer que ahir havien tingut alguns tímids contactes amb els taxistes de la Pimem de Palma i que estan a l'espera de futures reunions entre les dues parts. «El que ningú no podrà dir és que nosaltres no hem volgut dialogar, això sí, entenem que el decret és completament legal i el defensarem fins al final. Per tant, si la Pimem vol anar a Madrid a negociar, nosaltres també volem ser presents a la capital. No volem que el decret es tiri enrere».

Buades també va estar d'acord amb els seus companys de Palma en el fet que fan falta més inspectors de transport «no tan sols a l'aeroport de Palma, sinó en general a tot l'Illa». Per la seva banda, el president dels taxistes de la Pimem, Gabriel Moragues, assegurà a Diari de Balears que la reunió mantinguda amb Buades ha estat a nivell oficiós i que avui dematí es repetirà la vaga dels taxistes de Palma entre les vuit del matí i les dotze del migdia.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris