nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 27°
27°

En tres dies s'han recollit més de 30 litres en alguns municipis de Mallorca

El Centre Meteorològic qualifica de «significatives» les precipitacions registrades

Les pluges caigudes durant els tres darrers dies superen ja en alguns municipis de Mallorca els 30 litres i en el cas de Capdepera ja passen dels 40 litres. Agustí Jansà, director del Centre Meteorològic a les Illes Balears, considera «significatives» aquestes pluges, que han coincidit a les portes de l'estiu i de manera continuada durant tres dies en algunes zones de les Illes. Jansà pensa que avui i demà hi ha possibilitats que podria continuar plovent.

Fent un resum de la situació, direm que des del passat divendres dia 9 fins a ahir dilluns a Capdepera ja han plogut 41 litres per metre quadrat, una xifra que es pot considerar prou bona. A Pollença han caigut 32 litres, la mateixa quantitat d'aigua registrada al monestir de Lluc. Pel que fa a l'aeroport de Menorca s'han superat els 17 litres mentre que a Portocolom s'han passat dels 14 litres. En altres zones les pluges no han estat tan abundants però no per això no són importants. Per exemple, a l'estació del Centre Meteorològic que té situat a Palma Portopí s'han registrat més de 10'5 litres i a sa Pobla, set litres recollits en un sol dia.

Com dèiem, a Lluc s'han recollit en tres dies 32 litres. En tot el passat mes de maig en varen caure 7; l'abril, 40; el març, 33; el febrer, 7 litres, i el gener, 78. Pel que fa a anys anteriors, el juny del 1999 només varen ploure dos litres; en el 1998 en caigueren 11, encara que el 1997 se'n registraren 57 i el 1996, un total de 146 litres. Ahir mateix es varen continuar registrant significatives precipitacions en alguns municipis de les Illes. Per exemple, a Capdepera caigueren 9'6 litres; a Portocolom, 9; a l'aeroport de Menorca, 5'6; a Pollença, 3'8; a Porreres, més de 3, i dos, a Lluc.

Un altre fet significatiu aquests darrers dies ha estat el canvi sobtat de temperatura en menys de 24 hores. Posant com a referència l'aeroport de Palma, el passat dia 9 s'hi va registrar una màxima de 30 graus, mentre que l'endemà la màxima només va ser de 21 i el dia 11, de 23 graus. Aquest dies també ha bufat força en alguns punts. Diumenge en el far de Capdepera varen bufar vents de 87 quilòmetres, 69 a Alfàbia, 58 a l'aeroport de Menorca i 53 a Pollença. Ahir els vents varen ser més moderats, encara que a Menorca s'arribaren als 74 quilòmetres per hora.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris