nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Rebuig total de Govern, partits i entitats ecologistes a les dessaladores de Matas

Critiquen el ministre perquè no dóna resposta a les necessitats més immediates d'aigua

La proposta del ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, de construir quatre dessaladores a les tres illes majors (badia de Palma, nord de Mallorca, Ciutadella i Santa Eulària) i ampliar les dues ja existents de la badia de Palma i de Formentera ha estat molt mal rebuda per part de partits polítics i entitats ecologistes.

En general, les crítiques es dirigeixen contra Matas «per no haver donat resposta a les necessitats més urgents en el subministrament d'aigua, per parlar únicament de mesures a llarg termini en la situació actual de sequera i per plantejar com a solució a la manca de recursos hídrics el funcionament de dessaladores que suposarien un major consum energètic, un encariment dels preus de l'aigua i una activitat contaminant».

El president del Govern, Francesc Antich, qui ja envestí Matas el passat dissabte després de fer pública la seva proposta, insistí ahir a criticar la «poca sensibilitat» del ministre i li exigí mesures «ràpides, concretes i urgents, i parlar de dessaladores fixes en un termini de cinc anys». Antich reclamà el suport econòmic del Ministeri per engegar el pla de xoc contra la sequera acordat pel Govern autonòmic i pels ajuntaments de Palma, Calvià i Andratx per instal·lar depuradores mòbils.

«El més lògic i normal hauria estat que Matas oferís solucions concretes», assenyalà el president, qui recordà que el ministre no digué res sobre el pla i el conveni hidrològics de les Balears, que inclouen actuacions com el transvasament de sa Costera, la millora de torrents i el desviament del de Manacor, i l'ampliació de dessaladores.

Si la població de la badia de Palma té aigua el proper estiu «serà gràcies a l'esforç del Govern i dels ajuntaments, i no gràcies a les promeses de Matas», afegí.

Antich destacà que les Balears «envien molts doblers a Madrid a través dels imposts i de l'activitat turística, però quan necessitam ajuda urgent de Madrid, no la rebem».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris