nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

Govern i empresaris volen crear un consorci per gestionar els aeroports

Les cambres de comerç farien d'àrbitres entre el capital públic i la inversió privada

L'Executiu i l'empresarial volen crear un consorci per gestionar els aeroports, segons anunciaren ahir el conseller d'Hisenda, Joan Mesquida, i el president de la Cambra de Comerç, Miquel Lladó. Les administracions (Govern central, autonòmic, consells insulars i ajuntaments, on s'ubiquin els aeròdroms) controlarien el 51% de la propietat dels aeroports, mentre que el 49% quedaria en mans privades. Això no obstant, els empresaris aposten per posseir el 50% de l'accionariat. Les cambres podrien entrar dins del 51% de la propietat pública, realitzant les tasques d'«àrbitre en situacions d'interessos contraposats entre els inversors privats i el capital públic», explicà Mesquida.

El conseller d'Hisenda defensà la titularitat del 51% de l'accionariat per part de les administracions públiques perquè «en darrera instància determinarien la no-deslocalització de les decisions» que afectin els aeroports, «punt estratègic de l'economia balear». Aquest model, que s'estava consensuant ahir entre l'Executiu i les principals associacions empresarials illenques (cambres, Caeb i les Pime balears), es vol plasmar en un document per presentar a la resta de comunitats autònomes i al Govern central. D'aquesta manera, Mesquida reivindicà que «no som a l'espera d'allò que faci Madrid, que tant relantitza el procés de privatització en bloc de la xarxa aeroportuària estatal o es tira endarrere per l'oposició de les CA».

El conseller d'Hisenda indicà que en aquest model es planteja un «fons de compensació» per fer front als aeroports no rendibles espanyols, «però sempre que es petrifiqui l'actual xarxa». Amb el fons no s'hauria de subvencionar «altres inversions que l'Estat realitzi en aquestes infraestructres deficitàries», com també per compensar la pèrdua d'ingressos en aquells aeroports que tenguin un altre mitjà de transport que li resti competitivitat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris