lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

L'Ajuntament de Maó enllesteix el tercer concurs per a la l'illa del Rei

El batle Artur Bagur espera obtenir la participació d'inversors solvents

El batle de Maó, Artur Bagur, dirigeix personalment la redacció de les bases del tercer concurs per a la recuperació de l'illa del Rei, emblemàtic enclau situat en el centre del port maonès. En aquesta ocasió,i després de l'experiència dels dos concursos anteriors, que no van reeixir, l'equip de govern municipal vol presentar una proposta molt elaborada, prou seriosa i rigorosa per atreure l'interès d'inversors amb solvència econòmica.

Dos són els objectius que s'ha plantejat Artur Bagur per a aquest mandat: acabar la rehabilitació del Teatre Principal, obra en la qual ja participen totes les administracions; i en segon lloc, donar una solució definitiva a l'illa del Rei que posi fi al procés de deteriorament que pateix des de fa anys.

El batle de Maó no vol que es repeteixin situacions com la de l'anterior concurs, quan l'empresa adjudicatària no respongué a les expectatives dipositades en el seu projecte. El ple de l'Ajuntament de Maó atorgà en abril de 1998 a la companyia nord-americana Fractal Design and Construction Company la llicència per explotar els terrenys de l'illa del Rei, de propietat municipal, durant 99 anys.

Fractal es comprometé a invertir quatre mil milions de pesetes en la construcció d'un hotel de màxima categoria, anomenat Los Argonautas, amb 165 habitacions i suites de fins a 150 metres quadrats.

El projecte incorporava un jardí de 25.000 metres quadrats, piscines interiors climatizades i exteriors, balneari, centre de talasoteràpia, un restaurant de 350 metres quadrats, cafeteria i centre de negocis.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris