cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

La Sala imposa restriccions per obligar els veïns a moderar el consum d'aigua

Al nucli urbà s'han decretat tallades diàries del servei des de les 19 a les 23 hores

Els consellers hauran d'aprendre per la força a moderar l'actual consum d'aigua potable després que aquest s'hagi disparat de manera alarmant els darrers mesos. L'Ajuntament ha decidit prendre mesures dràstiques i, després d'informar els residents, ha començat a aplicar de manera sistemàtica talls en el subministrament, tots els dies des de les 19 fins a les 23 hores.

Aquest és el tram horari en què es produeixen les puntes de consum i el que afecta de més directament els residents. El batle, Joan Bibiloni, ha explicat que en aquestes hores la demanda supera de molt la capacitat de la bomba extractora, de manera que el dipòsit regulador es buida totalment i atura la bomba de forma automàtica. Bibiloni ha reconegut que s'ha fixat aquest horari de manera totalment intencionada. A més, s'ha mostrat molt decebut pel cas omís que els veïns han fet del ban que va repartir fa dos mesos demanant un consum més responsable a causa de la sequera.

Les restriccions seran encara més severes a fora vila, on la disponibilitat d'aigua es redueix a una hora diària, de les 12 a les 13 hores. D'aquesta manera, es vol evitar que s'utilitzi aigua potable de la xarxa municipal per al reg. L'Ajuntament ha manifestat que pot modificar amb un caràcter més restrictiu aquests talls, si el consum no es frena i continua baixant el nivell del pou de Son Palou.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris