nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
26°

El centre de dia ja té cobertes totes les places que posà a l'abast dels habitants

Altres pobles de la zona nord volen posar en marxa aquest servei

Els constants canvis que pateix la societat han provocat que un sector, el de les persones grans, no pugui rebre de vegades l'atenció que es mereixen. Com en altres punts de Mallorca, a Alcúdia s'ha posat en marxa des del mes de maig el centre de dia per a grans. Un servei necessari que ja s'estudia realitzar-lo a altres punts de la zona nord de l'Illa, con Pollença i sa Pobla.

En tan sols un mes, el centre de dia d'Alcúdia ja ha acollit tretze persones de manera fixa i pràcticament ja tenen cobertes les places que inicialment havien posat a l'abast dels habitants del municipi. Tres auxiliars, un objector de consciència i tot el departament de Serveis Socials de l'Ajuntament s'encarreguen del funcionament de les instal·lacions, situades a les sales de la seu de l'Associació de la Tercera Edat.

L'objectiu principal d'aquest servei és el d'ajudar les famílies que, per motius de feina o de salut, no poden encarregar-se d'assistir a una persona gran que estigui al seu càrrec. Per això, quan és necessari, els treballadors del centre de dia van a cercar els usuaris al mateix domicili i després els tornen a casa seva. Així també es descarrega la feina dels treballadors familiars que van de casa en casa per ajudar les persones grans que viuen totes soles o amb certs problemes familiars. També serveix per alliberar llits d'hospital que de vegades estan ocupats per gent gran sense recursos.

Les activitats que realitzen a les sales habilitades per aquest centre no són simplement per passar el temps. Com diu un dels encarregats de coordinar aquest servei, «tractam de cercar l'autonomia funcional de la persona gran i encara que de vegades és molt difícil, per no dir impossible, provam que almenys no empitjori el seu estat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris