algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

L'ocupació hotelera ha davallat un 25% en el Migjorn i el Llevant en dos mesos

La causa del descens rau en la competència del mercat turc i iugoslau

El sector hoteler de les comarques del Llevant i el Migjorn de Mallorca preveu pèrdues econòmiques importants per a finals d'aquesta temporada, en la mesura en què l'ocupació hotelera d'abril i maig ha experimentat un descens d'un 25 per cent en relació a l'any passat. Així mateix, tot apunta que les previsions per als propers mesos tampoc no són gens alentadores.

Els presidents de les associacions hoteleres del Migjorn i del Llevant de Mallorca, coincideixen a assenyalar que el descens de l'ocupació turística ha estat provocat pel ressorgiment, en el mercat de les ofertes turístiques, d'altres llocs de destinació com ara Grècia, Turquia i Iugoslàvia. La renaixença d'aquests nous punts geogràfics ha estat gràcies «a la suavització dels enfrontaments bèl·lics i a l'estabilització de les catàstrofes naturals, fets que han incidit en la davallada dels preus, més econòmics que no les vacances balears».

Miquel Àngel Flaquer, vicepresident de l'Associació Hotelera de Capdepera, ha posat de manifest que «en el decurs d'aquests darrers mesos la competència nacional provinent del mercat hoteler de les Canàries ha experimentat un auge extraordinari que es pot constatar amb la creació exnovo de 60.000 noves places hoteleres. Dins aquesta competència estatal, l'oferta andalusa és un altre dels factors a tenir molt en compte».

Un altre dels factors que incideix en la davallada de l'ocupació hotelera és sens dubte la inestabilitat meteorològica que viu, en aquests moments, el centre d'Europa, així com el reclam turístic que suposa l'Expo de Hannover, sense oblidar la celebració de l'Eurocopa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris