cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

El bisbe Teodor Úbeda va beneir el campanar de la parròquia dels Dolors

Després de tres anys de restauracions, la torre Rubí lluirà tota l'esplendor del neogòtic

Bona part dels feligresos de Manacor es congregaren, ahir horabaixa, a la parròquia de Nostra Senyora dels Dolors per ser testimonis d'un moment que tot el poble de Manacor havia esperat durant tres llargs anys: la benedicció del campanar del temple parroquial de la ciutat. El bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, va beneir la torre Rubí, com és anomenada popularment pels manacorins, després de tres anys d'una profunda i costosa restauració que va començar l'any 1997.

La missa solemne fou concelebrada per una vintena de capellans entre els quals foren presents els dos rectors més directament vinculats amb les obres de restauració del campanar de la parròquia, mossèn Rafel Umbert, actual rector de l'església de Nostra Senyora dels Dolors, i mossèn Miquel Gual, anterior rector de Manacor i vertader promotor de la costosa rehabilitació de la torre Rubí.

L'acte de celebració fou triple en la mesura que els ciutadans de Manacor anaren a missa per tal de commemorar la Pasqua Granada o Diumenge de Pentecosta; se celebrà la tradicional festa del Sant Crist de Manacor i, en tercer lloc, la benedicció del campanar. Sens dubte, els manacorins i les manacorines ja tenen una data per recordar, ja que ahir quedà inaugurat i beneït un dels símbols més emblemàtics de la ciutat.

La celebració va començar a les sis de l'horabaixa amb una ofrena floral a la sagrada imatge del Sant Crist de Manacor. Grans i petits varen lliurar flors a la que, sens dubte, representa la imatge més venerada de la ciutat. La litúrgia dominical, oficiada pel bisbe de Mallorca, es va iniciar a les 19.00 hores amb la tradicional dansa dels Cossiers. Aquests dansaires varen donar un detall festiu a la celebració, ja que recorregueren la nau central del temple fins a arribar al transsepte, on dugueren a terme el seu darrer ball.

El batle de l'Ajuntament de Manacor, Miquel Riera, juntament amb la consellera d'Educació i Cultura del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Vadell, i la major part dels membres del Consistori municipal assistiren a tan solemne commemoració. La regidora d'Educació i Cultura de l'Ajuntament de Manacor, Margalida Fons, va llegir un fragment de les Sagrades Escriptures envers el passatge de Pentecosta.

Una de les principals organitzadores de l'esdeveniment, Catalina Veny, va fer uns parlaments en relació a la trajectòria de la restauració del campanar de Manacor. «La gran despesa econòmica que ha suposat l'aixecament del campanar no hauria estat possible sense l'aportació desinteressada de centenars de manacorins, que des d'un primer moment entenguérem que el futur del campanar restava a les nostres mans. Les donacions econòmiques del Govern de les Illes Balears com també de l'Ajuntament de Manacor han estat essencials en aquesta gran obra».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris