cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
27°

El TSJB confirma que prostituir-se és legal, ja sigui per compte propi o aliè

Anul·la l'expulsió d'una dona decretada per Delegació del Govern

La Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB) ha anul·lat la resolució de la Delegació del Govern, de data 21 d'agost de 1996, per la qual expulsava del país durant tres anys una dona estrangera que tenia permís de residència i feia feina en una barra americana com a al·lota de companyia. La dona fou detinguda per la Policia en una batuda realitzada a l'Hostal Paraíso, més conegut com can Fumat, on es practica la prostitució.

La Delegació del Govern aplicà l'anterior Llei d'estrangeria i ordenà l'expulsió de l'afectada perquè «no disposa de mitjans legals de vida i perquè no acredita els doblers que diu que té». En el moment de la detenció, la dona aportà 130.000 pessetes i explicà que procedien del canvi de les divises dels doblers que dugué del seu país.

La dona, mitjançant l'advocat d'ofici que la va defensar, argumentà que s'havia vulnerat la Constitució quant al dret a no sofrir indefensió, a la presumpció d'innocència, a circular lliurement pel país i, a més, que la resolució de la Delegació del Govern no estava motivada ni l'Administració li donà tràmit d'audiència.

El magistrat ponent, Jesús Ignacio Algora Hernando, considera que en aquest cas l'Administració ha vulnerat el principi de presumpció d'innocència perquè acordà l'expulsió de la dona basant-se en «la mancança de mitjans legals de vida, perquè és una al·lota de companyia», resolució que reconeix, no obstant això, la seva estada legal al país.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris