cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Un centenar de veïns es manifesten contra les molèsties de la cimentera

Els afectats donen quatre dies a Valenciana de Cementos perquè els respongui

«Contaminació 100% de la nostra terra. Polítics obriu els ulls», «Ara com abans: ni pols, ni renous ni forats a ses muntanyes», «Les ferides al medi ambient no es tapen amb diners». Aquestes són algunes de les consignes que es podien llegir a les pancartes que un centenar llarg de veïns de Binissalem i de Lloseta portaven ahir a la manifestació que convocaren en senyal de protesta per les fortes molèsties que els ocasiona la planta de ciment.

Amb música de xeremies i una renouera siulada, els residents es concentraren davant l'entrada de la fàbrica. Allà, agrupats sota l'anomenada Plataforma en Defensa del medi ambient del Raiguer, procediren a llegir un manifest amb deu exigències que s'han plantejat a l'empresa. Les reclamacions veïnals passen en principi per la immediata col·locació de pantalles acústiques per pal·liar el renou i de filtres per evitar les emanacions de pols.

A l'escrit es manifesta la total oposició a una possible ampliació de la planta i s'exigeix la reducció de la il·luminació nocturna, l'acondiciament de la pedrera que utilitza la fàbrica dins Lloseta i la repoblació amb arbres ornamentals de totes les finques properes. No s'aturen aquí els veïns, que demanen indemnitzacions per als propietaris de finques limítrofs amb la fàbrica que han estat vivint únicament de l'agricultura.

A més, proposen acabar amb el greuge comparatiu existent cap a l'Ajuntament de Binissalem. Per això demanen alguna donació per compensar les molèsties que pateixen els binissalemers, tot i que la fàbrica es troba dins del terme de Lloseta. Tot i aquest exigent llistat de reclamacions, la direcció de la fàbrica accedí a parlar amb dos representants veïnals que li explicaren detingudament les peticions que feien.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris