nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

El Pacte negocia alternatives a la moció del PP sobre parcs naturals

Els populars recullen la proposta d'UM sobre la limitació a finques públiques

Els partits que integren la majoria de Progrés en el Parlament de les Illes Balears estan negociant alternatives a la moció que presentarà el PP referida a la creació de parcs naturals limitats a finques de titularitat pública. Aquesta moció recull les propostes que, en aquest sentit, ha manifestat públicament Unió Mallorquina (UM), membre decisiu del Pacte.

El portaveu parlamentari dels nacionalistes de centre, Miquel Nadal, ha declarat a Diari de Balears que «entre les alternatives que estam negociant es troba que la creació de cada parc natural es tramiti a través d'una llei del Parlament específica amb el màxim consens possible, tal com es fa a altres comunitats autònomes. Així, cada parc natural tindria la seva pròpia llei, la qual cosa obligaria a acords entre els partits del Pacte i es deixarien de banda decisions que podrien ser enteses com a imposicions de determinades figures de protecció territorial».

Nadal reconegué que «les mocions del PP que recullen les nostres propostes no tenen bona intenció perquè tracten de fer seves les nostres idees, de tal manera que cerquen el nostre suport per dur-les endavant en el Parlament i així crear cruis en el Pacte i desgastar-lo intentant que UM se'n desmarqui».

El portaveu d'UM explicà que «només amb l'exposició de motius de la moció del PP, ja hauríem de votar-hi en contra. En primer lloc, perquè culpa el Govern d'haver creat una alarma social amb el tema dels parcs naturals. Tal vegada, el Govern ha tingut errades o precipitacions a l'hora d'informar sobre els parcs naturals, però l'alarma social existent no és una responsabilitat exclusiva de l'Executiu, ja que altres sectors s'han encarregat d'escampar-la».

Nadal afegeix que «l'exposició de motius també parla de la vulneració de l'esperit de la Llei d'Espais Naturals, quan el PP, aleshores en el Govern, votà al seu favor forçat per la determinació dels altres partits. La LEN no fou una iniciativa seva. Un any després de ser aprovada, la retallà i durant els set anys posteriors no ha fet res per desenvolupar-la. El PP no és, precisament, un exemple de protecció».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris