algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

El parc del Llevant inclourà els espais que ja estan protegits, menys Calicant

Son Servera i Sant Llorenç en queden pràcticament exclosos, el gruix es troba a Artà

Els termes de Son Servera i Sant Llorenç queden, pràcticament, exclosos del futur parc natural de la serra de Llevant que just inclourà zones que ara ja estan protegides per la LEN (Llei d'Espais Naturals), segons informà ahir el director general de Biodiversitat Josep Manuel Gómez. Així, el parc natural, bàsicament, quedarà configurat per unes 16 possessions que es localitzen a les muntanyes d'Artà i que tenen una extensió d'entre 4.000 a 5.000 hectàrees i també per l'Anei (Àrea Natura d'Especial Interès) de Cala Mesquida i Cala Agulla.

Després, una altre indret que compta amb un «perfil de parc» "com apuntà Gómez" i que o bé passarà a integrar el futur parc natural de la serra del Llevant o rebrà un grau de protecció paisatgística serà l'Anei de la Serra de Son Jordi, que es troba la meitat dins el terme de Son Servera i l'altre dins Capdepera. La Conselleria de Medi Ambient fa comptes ajuntar l'Anei de la serra de Son Jordi amb el del Cap Vermell i s'Heretat i també introduir-hi el torrent de Canyamel per crear un altre redolet de parc. El problema que tenen en aquest indret és que el camp de golf de Canyamel queda enmig, perquè agafaran un tros d'alzinar per ajuntar els Anei existents i transformar-los en parc. En l'Anei de Son Jordi, Gómez comenta que en ser d'un únic propietari segurament no tindran problemes a negociar.

Així, l'Anei de Calicant, que es troba entre els termes de Son Servera i Sant Llorenç, queda quasi amb tota probabilitat defora del futur parc natural de la serra. El director general de Biodiversitat comenta que «a nivell de flora i fauna no té especial interès per ser conservat, a més hi ha una estructura de propietats complex, també amb extensions socioeconòmiques. Pot quedar com Anei. Un pla especial amb caràcter urbanístic regularà l'Anei de Calicant més que res perquè puguin entrar ajudes», assenyalà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris