lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

Els taxistes deixen avui sense servei Palma i l'aeroport durant vuit hores

Indignació perquè el Consolat no pot impedir l'arribada de cotxes de la Part Forana

80510

Si els taxistes de la Part Forana van a l'aeroport es repetirà la imatge.

Palma i l'aeroport de Son Sant Joan quedaran avui sense taxis durant vuit hores. La negociació dels representants del sector amb el Govern balear no han servit de res i l'aturada és «absolutament irrevocable», en paraules del president dels taxistes de la PIMEM, Gabriel Moragues.

Moragues es va mostrar bastant disgustat després de saber que el Govern balear no pot suspendre de forma cautelar el decret que permet carregar a Son Sant Joan als taxistes de la Part Forana, ja que aquesta és una competència estatal. El titular de Transports, Josep Antoni Ferrer, va anunciar dijous la suspensió cautelar del decret, una solució sense cap base legal.

La vaga temporal dels taxis se celebrarà, tal com estava previst, entre les vuit i les dotze del migdia i entre les quatre i les vuit del vespre. Durant aquestes hores el seguiment es calcula que arribarà al 90% de la flota de taxis, uns 1.100 vehicles, tal com ja va passar el dimarts. Això vol dir que durant aquestes vuit hores ni tan sols hi haurà serveis mínims en el centre de Palma.

El president de l'Empresa Municipal de Transports, Pedro Àlvarez, va confirmar a Diari de Balears que «en aquestes hores hi haurà un reforç màxim i a les totes de la línia número 17». De fet, el reforç d'aquesta línia i de la número 15 ja ha començat aquesta setmana continuant la política habitual de reforç de les línies de tots els estius, però per avui es traslladarà la majoria dels autobusos de la flota que cobreix la línia 19 (la de la Universitat) a la 17. «Es tracta d'una aturada que afecta Palma en hores puntuals i, per això, durant aquestes hores posarem el màxim d'autobusos possible a la línia 17».

Per la seva banda, el conseller de Presidència, Antoni Garcias, va demanar ahir als taxistes «que no creïn problemes» a l'aeroport de Palma «pel bé del sector i de la principal activitat econòmica de les Illes, el turisme», mentre que l'Executiu demana al Ministeri de Foment la suspensió a les Illes del decret nacional sobre el servei de taxis.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris