cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Més de 2.700 alumnes matriculats enguany a les proves de selectivitat

La UIB observa una davallada de 300 respecte del curs passat

Fins a 2.743 alumnes de les Illes participaran en les proves d'accés a la Universitat, que s'esdevindran "baix de la nova i polèmica normativa" els dies 19, 20 i 21 de juny vinents als diferents centres dependents de la Universitat de les Illes Balears, regida per Llorenç Huguet.

El descens en el nombre de matriculats és relativament significatiu respecte de les proves efectuades el juny de 1999, quan gairebé tres mil alumnes accediren a aquests exàmens, aleshores amb una dificultat afegida: l'anunci, per part del professorat universitari, que una vaga de zel (de fet, respectar el temps legal establert per a la correcció d'exàmens) podia aconseguir que els alumnes no trobassin plaça als centres desitjats. La polèmcia, enguany, arriba d'una altra banda: l'aplicació de noves normes als exàmens de selectivitat. Aquestes afecten l'avaluació mateixa (primarà el resultat del Batxillerat sobre els de les PAAU en una proporció de 3 a 2), però també el fet que obtindran un percentatge superior de vàlua les matèries que tindran relació amb l'estudi universitari escollit. Els alumnes, emperò, acusen desconcert perquè no saben si trobaran plaça als estudis escollits, de manera que aquesta ponderació als exàmens els ha semblat més aviat perillosa.

Al marge d'aquestes circumstàncies, es consolida la tendència que la major part dels aspirants universitaris sigui femenina (1.700 de 2.743, gairebé un 62 per cent del total). La implantació obligada i progressiva de la LOGSE "que actualment afecta ja fins al quart curs d'Ensenyament Secundari" ha tingut també ressò en aquestes proves. Així, just 887 alumnes procedents de COU opten a la selectivitat enguany, i la major part (1.856 alumnes) provenen ja del batxillerat LOGSE.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris