nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Educació «importa» de la Xunta el sistema informàtic de gestió educativa

Més de 500 ordinadors garantiran l'aplicació del projecte SIEGA a tots els centres escolars de les Illes

El Govern balear subscriurà un conveni de col·laboració amb la Xunta de Galícia per implantar a les Illes Balears i Pitiüses el model de gestió informàtica integrada desenvolupat pel sistema educatiu gallec conegut (sistema Siega), segons va aprovar ahir el Consell de Govern. Igualment, i per afavorir la «importació» d'aquest projecte ahir també va ser aprovada la contractació de l'equipament informàtic de tots els centres docents de l'Arxipèlag amb 517 ordinadors que li suposaran a l'Executiu una inversió 115 milions de pessetes.

El conveni, que signaran la Conselleria d'Educació i Ciència de Balears i la Conselleria d'Educació i Ordenació Universitària de la Xunta, permetrà tots els centres públics intercanviïn, a través d'Internet, informació per a la seva gestió integrada per tal que aquesta se simplifiqui i que l'explotació de dades guanyi quant a rapidesa, fiabilitat i rendibilitat estadística i de diagnòstic.

La Xunta cedirà al Govern el dret d'ús i transformació del projecte Siega a títol gratuït i per un període de cinc anys prorrogable i la Conselleria d'Educació i Cultura del Govern balear es compromet a posar en coneixement de la seva homòloga gallega el resultat de qualsevol transformació que se'n faci i a cedir-li al seu temps el dret de transformació sobre ella en condicions de reciprocitat.

La Conselleria que presideix el nacionalista Damià Pons començarà aquesta adaptació informàtica pels centres de primària i preveu que aquests disposin de l'aplicació dins del segon semestre de l'any 2000.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris