nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Rosselló sol·licitarà avui a Matas més de 24.000 milions de pessetes

El Govern balear apel·la a la solidaritat interterritorial per fer front a la sequera

La consellera de Medi Ambient del Govern balear, Margalida Rosselló, es reuneix avui a Palma amb el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, per tractar els principals problemes mediambientals que pateixen les Illes Balears i, especialment, aquelles qüestions en la solució de les quals el Ministeri pot col·laborar amb l'Administració autonòmica.

Segons l'acord aprovat ahir pel Consell de Govern, Rosselló lliurarà a Matas l'inventari d'ajudes imprescindibles per fer front a l'impacte econòmic i social provocat per la sequera, i que puja a més de 24.000 milions de pessetes. El Govern apel·la a la solidaritat entre les comunitats autònomes.

El dèficit en infraestructures hidràuliques requereix «amb urgència» 1.295 milions, segons l'acord pres ahir pel Govern. I els prop de 3.000 que costarà la posada en funcionament de les unitats modulars de dessalació a la badia de Palma també són en el plec de demandes que rebrà Matas de mans de Rosselló.

Així mateix, els 20.000 milions en què està xifrat el Conveni de col·laboració entre el Ministeri i la Comunitat Autònoma "que inclou l'ampliació de la dessalaldora de Palma, el transvasament de sa Costera i l'adequació del torrent de Manacor" també serà recordat al ministre.

El Govern cita la responsabilitat del Govern central en matèria de solidaritat interterritorial, l'esperit i la lletra de la Llei de Règim Especial i l'aprovació del pla hidrològic de les Illes Balears per justificar les seves demandes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris