cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

«El PP és un partit radical del no fer res i de no complir els deures», segons UM

Els nacionalistes, malgrat tot, esperen que els Fons de Cohesió es podran recuperar

El responsable de Medi Ambient i Natura del Consell de Mallorca i membre de la Comissió Executiva d'Unió Mallorquina (UM), Miquel Àngel Borràs, declarà ahir a Diari de Balears, sobre el perill que les Balears perdin 14.000 milions de pessetes dels Fons de Cohesió europeus per no haver assolit almenys un 15 per cent de protecció del seu territori, que «tot això demostra que el PP és un partit radical del no fer res, de governar per governar i d'afavorir el desgavell que les Illes pateixen actualment en multitud de qüestions».

Borràs recordà que «Jaume Matas i els governs anteriors del PP, des de 1992, no compliren els seus deures respecte d'una major protecció del territori i donaren per feta una preservació que, als ulls de la Unió Europea, és inexistent». El dirigent d'UM destacà que «aquesta situació també demostra que el nostre partit va prendre una decisió encertada quan pactà amb qui pactà i no amb el PP».

No obstant això, Miquel Àngel Borràs indicà que «no cal dramatitzar amb l'anunci que ha fet Brussel·les de deixar enlaire els Fons de Cohesió per a les Balears si no s'augmenta el nivell de protecció del territori. Hi ha sis mesos per davant per resoldre aquesta qüestió i també s'ha de dir que molts altres països es troben en la mateixa situació. El problema rau en el fet que podria ser una feina ja feta i ara tenim un termini molt limitat perquè anteriorment no es va fer absolutament res, i perquè no es prengueren les decisions necessàries en el moment que calia».

En opinió de Borràs, «aquest termini reduït de sis mesos per protegir més territori no ha de servir al Govern d'excusa per córrer i fer les coses amb precipitació. Cal crear figures de protecció que siguin homologables a Europa i superin tots els termes obsolets i que no ens interessen de la llei estatal de conservació dels espais naturals, però dur endavant aquesta iniciativa necessita pacte i consens. Aquesta qüestió no es pot resoldre de qualsevol manera».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris