cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
20°

Treball no atura la vaga d'autobusos però aconsegueix serveis mínims

La protesta continuarà tot el cap de setmana sense nova data per reunir-se

La vaga d'autobusos que ha deixat incomunicats els termes municipals de Calvià i Andratx des del dia 7 passat continuarà avui "des d'avui amb serveis mínims, tot i que ahir aquests tornaren a no ser respectats" després que la mediació del director general de Treball, Fernando Galán, fou insuficient per acostar posicions més enllà d'aquest punt entre les empreses Autocares Andratx i Catalina Marqués SA i els seus treballadors en vaga, segons vocals sindicals. Això no obstant, fonts habitualment fiables de Treball afirmaren que se n'havia produït un acostament considerable, bé que amb un punt encara enlaire, respecte del pagament d'hores extraordinàries. Tot i això, no s'ha aconseguit fixar una nova data de trobada, bé que les converses poden ser represes a partir de dilluns, segons algunes fonts. Això implicarà que el cap de setmana no hi haurà autobusos.

El comitè explicà que «la capacitat de convicció dels companys ha impedit que avui (per ahir) surtin els autobusos» al carrer. El dia abans, la presència policíaca havia aconseguit que quatre vehicles fessin el seu recorregut amb Palma i Andratx, tot i que un d'ells fou retornat en patir una avaria. Un portaveu del sindicat CCOO explicà que la central «segueix i seguirà mantenint una posició de fermesa per demanar l'aplicació del conveni col·lectiu» i, si bé acceptà la possibilitat d'una certa «flexibilitat» en la interpretació, considerà que l'empresa «demana una flexibilitat total» que és inacceptable per als treballadors.

En termes concrets "segons la versió de la central sindical", l'empresa demanà que s'estableixi una ponderació mensual de les hores laborals, quan el conveni la fa setmanal. El preu de les hores extraordinàries (actualment unes 650 pessetes menys d'allò estipulat) és ara el motiu de debat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris