cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Experts d'Europarc rebaixen del 40 al 3% la preservació proclamada pel PP

Així constarà en el Congrés Mundial de Parcs el 2002 a Sud-àfrica

Les dades referides a les Balears que seran presentades en el proper Congrés Mundial de Parcs, que es farà a Sud-àfrica el 2002, quantificaran el territori protegit de les Illes en tan sols un 3%, el corresponent als quatre parcs naturals (Dragonera, albufera de Muro, albufera del Grau i Mondragó) i a l'únic parc nacional (Cabrera).

Aquesta dada contrasta amb les xifres manejades pels anteriors governs del PP, que no dubtaven a introduir-hi les zones incloses a la Llei d'Espais Naturals (LEN): Àrees Naturals d'Especial Interès i Àrees Rurals d'Interès Paisatgístic. Afegint-hi aquests darrers espais, els executius del PP parlaven d'una protecció del 40% del territori de les Illes: un 3% de parcs i un 37% d'àrees afectades per la LEN.

A la darrera assemblea general d'Europarc-Espanya, duita a terme el 16 d'abril de 1999 a la Toja (Galícia), es prengué l'acord de constituir un grup de treball per a la redacció del document «Pla d'Acció per als Espais Naturals Protegits de l'Estat espanyol en el segle XXI». Europarc-Espanya és una organització en la qual participen les institucions implicades en la planificació i la gestió dels espais naturals protegits. Una d'aquestes institucions, tal vegada la més important, és el Ministeri de Medi Ambient, amb Jaume Matas com a màxim responsable. Europarc-Espanya constitueix el principal fòrum professional en què es discuteixen i s'elaboren propostes per a la majoria d'aquests espais. Hi estan representats 500 espais naturals protegits, que abracen 3'2 milions d'hectàrees. Europarc-Espanya és la divisió estatal d'Europarc, en què estan presents 34 països.

Els objectius bàsics del grup de treball anteriorment esmentat eren: elaborar un document consensuat sobre la postura dels espais naturals protegits de l'Estat espanyol i que reflecteixi les accions prioritàries a mitjan termini; difondre el document entre els agents socials i polítics oportuns; i presentar el document en el Congrés Mundial de Parcs del 2002, que tindrà lloc a Sud-àfrica. Un dels capítols per desenvolupar és el corresponent a la planificació, amb l'objectiu principal de conèixer el grau assolit en els nivells de planificació dels espais naturals protegits i la seva adequació amb les polítiques sectorials.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris